Кучета: Опасен вирус покосява кучетата

Внимание! Опасен вирус покосява кучетата

Неизвестна зараза мори четириноги и стопаните им

Свръхопасна мутация на смъртоносния парвовирус е заляла цялата столица, алармираха пред "Всеки ден" ветеринарни лекари. Ужасната болест засяга кучетата, но е рискова и за техните стопани. В еднаква опасност се намират и домашните, и бездомните четириноги, категорични са медици. Парвовирозата е отдавна позната болест на отглеждащите домашни любимци. Вирусът може да престои латентен в околната среда със седмици, устойчив е на много дезинфектанти и в 90% от заразените кучета умират.
Тъкмо за да предпазят любимците си от тежката болест, собствениците ваксинират кучетата си. Върлуващият нов щам на парвовирозата обаче не се повлиява от ваксини. Медици са категорични, че съвсем скоро положението с кучешката смъртност може да излезе извън контрол.
"Ваксинирахме болонката си преди три месеца, пазим документите от манипулацията. Ахнахме, когато ветеринарният лекар ни каза, че кученцето ни страда тъкмо от парвовироза", жалва се пред "Всеки ден" потърпевша. Тя, подобно на още стотици стопани на заболели кучета в столицата са изправени пред трудна ситуация, защото лечението е непосилно за бюджета им.
в.Всеки ден
Избрани сайтове кучетата

Най-актуални страници кучетата

  • Какво се случва, когато кучето спи при вас? Кучета

  • Ясно е кой иска да овладява популацията на кучета във Враца