Диви животни: Богаташи избиват жирафи за 15000 евро

Богаташи избиват жирафи за 15000 евро

Авджии водят и децата си на кървавия лов

Туристи плащат десетки хиляди евро, за да убият жираф или слон по време на сафари в Африка. Цената на садистичното удоволствие е 12000 евро. Като се прибави обаче и таксата на клуба по сафари и професионалният гид, сумата набъбва до около 15000 евро., пише британският "Сън".
Оказва се, че по-голяма част от авджиите предпочитат да застрелят жираф. Повечето туристи искат само да се снимат с убитото от тях животно, но по-екстремните доплащат, за да могат да си вземат главата на жирафа като ловен трофей. Природозащитници алармират, че има случаи на семейства, които водят дори малките си деца и застрелват дивите животни пред очите им. Новият вид лов се практикува най-вече в Северна Африка, Намибия и Зимбабве.
Мераклии да застрелят жираф или слон пък са предимно от Русия, Германия, скандинавските страни и Великобритания. От лигата за опазване на жирафите обясняват, че от 1988 година досега популацията на тези животни е намаляла почти два пъти - от 140000 до 80000. Жирафите стават все по-малко заради любителите на сафарито. Слоновете също са любима жертва на садистите.
в.Всеки ден
снимка:интернет
Избрани сайтове жираф