Рецепти: Салата от калмари със зелен чили винегред

Салата от калмари със зелен чили винегред

Необходими продукти:

2 туби от калмар /300-400 гр./;
½ салата Айсберг;
1-2 домата;
½ глава кромид лук;
2-3 с.л. зехтин;
½ ч.л. сол за мазнината;
1 щипка сол;
1 щипка червена вулканична сол за декорация.
За винегреда:
2 печени зелени люти чушки;
1 печена зелена чушка;
2 печени небелени скилидки чесън;
Сокът на ½ лимон /3-4 с.л./;
1 ч.л. мед;
2-3 листа пресен девисил;
3-4 стръка магданоз;
50 мл. зехтин;
1-2 ч.л. сол.

Начин на приготвяне:
1. Нарязвяме калмарите на колелца, пържим ги под капак за не повече от 2-3 минути. По желание може да ги изпечем на скара. В самия край посоляваме и оттегляме от котлона.
2. Приготвяме винегреда. Обелваме и почистваме от семките печените чушки. Нарязваме ги на парчета и ги поставяме в купа за пасиране. Добавяме останалите съставки, продължаваме да пасираме.
3. Нарязваме салатата Айсберг на ситни ивици, лука-на колелца, а домата-на едри парчета.
4. В средата на чиния за сервиране поставяме част от нарязаната салата Айсберг, парченца домат и шайби лук.
5. Върху това канапе подреждаме няколко парчета калмар и поливаме с част от винегреда. Поръсваме с червена вулканична сол за декорация.
в.Кауфланд




*

Избрани сайтове ½