Рецепти: Една идея за вкусна рибена чорба

Пикантна рибена супа

Необходими продукти:

200-300 г. рибно филе;
10 бр. сушени гъби /печурки/;
5-6 бейби царевички от консерва;
50-60 г. фиде;
1-1,2 л. зеленчуков бульон /2 кубчета/;
1-2 с.л. сок лимон;
4-5 стръка магданоз;
1-2 ч.л. паста червено къри /на прах/;
1-2 ч.л. кафява захар /бяла/;
1 ч.л. соев сос;
сол за осоляване.

Начин на приготвяне:

1. Предварително измиваме гъбите. Ако са сушени, ги накисваме за кратко във вода.
2. Нарязваме ги на ивици, като отстраняваме пънчетата.
3. Изсипваме зеленчуковия бульон в тенджера заедно с червеното къри. След като сместа заври, добавяме гъбите. Варим 10 минути.
4. Нарязваме на едри ивици царевичките. Прибавяме ги към супата, заедно със соевия сос и сока от лимона.
5. Нарязваме предварително осолената риба на дребни парчета, които поставяме в тенджерата. Варим около 15 мин. на тих огън.
6. В самия край на варенето прибавяме натрошеното фиде и захарта. След 3-4 минути поръсваме готовата супа с наситнен магданоз. Сервираме я гореща.

Добър апетит!

в.Кауфланд




*

Избрани сайтове Нарязваме