Риболов: Амурът налита на шоколад

Амурът налита на шоколад

Амурът налита на шоколад
За трофейните риби, подвизаващи се в язовир "Сопот", се носят легенди. Има шарани по 15-20 кг., амурите също надхвърлят 10-килограмовата кота.

Такива риби са трудни, разбира се, не се ловят масово, но който съумее да ги предразположи, трупа дивиденти.
Младен Марков
markov2009@abv.bg
Бодигардът от софийското село Долни Богров Гриша Ангелов е намерил път към едрите амури и се радва на добра слука в спокойните есенни дни. Тактиката му може би ще предизвика учудване: захранва с царевица, както всички останали рибари, но на куката залага нестандартна стръв - прясно омесено тесто от хляб и млечен шоколад. Това предизвиква истински фурор сред местните мирни обитатели и амурите налитат като побеснели.
Както твърди Ангелов, най-после им е намерил цаката. За почитателите на трофейните риби трябва да се уточни и друго - захранва се на дистанция от бреговете и се чака по-продължително време. Няма как за еднодневен риболов да се съберат мирните гиганти. Времето на палатковите биваци бавно отминава, но най-запалените не бързат да събират "катуна", нали се твърди, че най-много трофейни риби се хващат през есента.
Водата на язовир "Сопот" се отдръпна значително и сега язовирът е далеч от максималния си капацитет. Това е нормално за есенния сезон и не безпокои рибарите. Е, рибите вече се държат на по-голяма дистанция, но са си там, а който умее, ще ги лови. Както го прави софийският бодигард.
в. Уикенд
Избрани сайтове шоколад