Риболов: Рибар улови 90-килограмов сом

Рибар улови 90-килограмов сом

Разградски рибар тръшна 90-килограмов сом.
Битката продължи повече от два часа на язовир "Съединение"

Едва ли и в най-смелите си мечти разградският пожарникар Илчо Неделчев си е представял какво му предстои, когато заедно със своя съсед Иван Кацарски разпъвал рибарския бивак на язовир "Съединение".
МЛАДЕН МАРКОВ
markov2009@abv.bg
Отишли с намерение да търсят шаран или бял амур, захранили както му е редът, поставили шамандура на 150 метра от брега и разпънали дънни въдици. Заложили, разбира се, на царевица "на косъм"- нали този монтаж вече се счита за класика в шаранджийския риболов.
Към 10 часа на следващия ден единият сигнализатор изпищял, а рибарят на мига взел пръта и засякъл. Направил опит да поведе рибата, но тя категорично отказала да се подчини. Нещо повече, методично усилвала скоростта навътре и развивала нови порции влакно от макарата. Работата станала сериозна. След час вече на всички /наоколо се насъбрали рибари да помагат кой с каквото може/ станало ясно, че от другата страна на въдицата е сом, и то много голям. Няма друга сладководна риба, която да е в състояние да си разиграва коня както пожелае толкова продължително време. След още час неимоверни усилия Илчо съкратил значително дистанцията и исполинът приближил брега. Накрая с дружни усилия бил извлечен на сушата, за да се сътвори най-голямата риболовна сензация за годината- 90-килограмов сом да налети на царевица и да бъде успешно изваден. Новината бързо достига до Разград и предложенията за закупуване на сома не закъсняват.
Неизбестнелият бизнесмен Юлиян Неделчев изглежда е бил най-настоятелен, та рибарят не могъл да устои на офертата му и скоропостижно се разделил с трофея си. Но преживените емоции ще му останат за цял живот.
в. Уикенд, брой 35/407/,Година IX
Снимка:http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=8131&Itemid=31
Избрани сайтове килограмов

Най-актуални страници килограмов

  • 2500 лв. на калпак да ти пее Веско Маринов на круиз