Къде кълве 11.06 - 17.06.2011г.

Актуални новини - Къде кълве 11.06 - 17.06.2011г.

Наслука!

 

Река Дунав - Карагьоз

Дунавските въдичари свързват старта на сезона най-вече с улова на карагьоз /дунавска скумрия/. Това е проходна риба, живееща в морето и навлизаща в реката през размножителния сезон. Лови се на чепаре или дребни въртящи блесни. Пасажите обаче са редки, трябва да се търсят, за да се направи силна серия. Редно е да се отчита, че рибите са в постоянно движение и целодневен улов е малко вероятен.

 

Язовир Искър - Платика

Искърската платика показва различно лице през първите дни на новия сезон. Имаше някои добри попадения в приустиевите зони, но като че ли преобладаваха разочарованията сред многобройните риболовци, завардили с биваци цялата разрешена брегова ивица. Жалват се, че излизат предимно дребни платики. Нивото е по-високо от обичайното за сезона-за едни това е предимство, за други-проблем.

 

Язовир Душанци - Бабушка

Най- силни в почти повсеместни изяви демонстрира бабушкат. Тази рибка има и най-стабилна популация в средногорския язовир и логично се представя на ниво в началото на сезона. Захранва ли се - ще се лови целодневно в придънните водни слоеве. По-рядко се обажда платиката. В повърхностната вода пък може да се ловува уклей, стига да се намери пасаж и времето да е спокойно.

 

Река Струма - Мряна

Очакваното мряната в Струма /реката се обитава от маришка мряна/ сега е най-търсената и ловена риба. Тактическите възможности се свеждат до улов на „леко дъно" и на плувка. Примамките са разнообразни, но с приоритет на бели червеи, ручейници, мамарци. Кефалът също е активен и се лови успоредно с мряната. За по-едри парчета обаче има други предизвикателства - малки рибки, гъсеници, майски бръмбари, череши.

в. Уикенд
Избрани сайтове сезона