Насекоми- интересно за насекомите

Интересно за насекомите

Насекомите са се появили на тази планета доста преди нас и вероятно ще останат на нея дори да се сбъднат всички апокалиптични прогнози.

Това обаче далеч не означава, че трябва да споделяме и дома си стях. Точно обратното- длъжни сме да направим всичко възможно това да не се случва. Не само защото мирното съжителство с каквито и да било насекоми не говори никак добре за хигиената у дома ни. Но и защото голяма част от тях могат да навредят на здравето ни.
Убийството на някоя изпълзяла на пътя ни гадинка посредством яростно премазване с крак далеч не е решение на проблема. Необходимо е доста по-голямо старание и постоянство.

Не давайте шанс на насекомите!
Ето някои полезни съвети как да се оттървем от насекомите в дома си:

Срещу комарите

  • Тъй като лятото наближава, сега е времето да поставите мрежи против комари, ако все още нямате такива.
  • Старайте се да избягвайте консумацията на храни, съдържащи големи количества сол и калий. Те карат тялото да отделя по-големи дози млечна киселина, която привлича комарите.
  • Снабдете се с цветя и растения, които държат комарите настрана. Такива са невенът, здравецът, мушкатото, розмаринът, лимоновото дръвче и котешката трева.
  • В магазините има голямо разнообразие от изключително ефикасни продукти за борба с комарите - спрейове, спирали за горене и различни приспособления, които работят с помощта на електричество. Което и от тях да изберете, следвайте внимателно указанията за употреба и го дръжте далеч от малки деца и домашни любимци.

Срещу хлебарките:

  • Ако използвате спрей против хлебарки, напръскайте добре всички места, от които ви се струва, че може да излизат те, включително пукнатините в стените и отдушниците. В случай, че пръскате цяла стая, отворете всички шкафове и чекмеджета.
  • Купете си няколко капана за хлебарки и ги поставете на различни места в дома си. Вредителите ще залепнат за тях за отрицателно време.
  • Попречете на хлебарките да излизат от отводнителните тръби, като редовно изливате в тях белина.
  • Ако в дома ви няма открити източници на храна и вода, е малко вероятно хлебарките да ви тормозят дълго време. Затова почиствайте кухнята добре, прибирайте храната в плътно затварящи се съдове и кутии, не оставяйте неизмити чинии и редовно изхвърляйте буклука.
Избрани сайтове комарите