Рибари щурмуват платените водоеми

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Рибари щурмуват платените водоеми

Шурмуват платените водоеми

Забраната изпрати хиляди риболовци по платените водоеми

в. Уикенд
Младен Марков
markov2009@abv.bg

Забраната за улов на пролетно-лятно размножаващи се риби по вътрешните водоеми в страната вече е в сила. Има на разположение на риболовците доста обширен списък с достъпни водоеми /включени в заповед на земеделския министър/, но повечето от тях са с твърде съмнителни рибни ресурси. Сега на преден план излизат многобройните платени малки и по-големи язовири.

Хората предпочитат да се бръкнат в джоба и да изживейта приятни риболовни емоции, пред риска да скучаят на някой свободен, но обезрибен гьол, без да е сигурно, че ще спасят капото.

На първо място шаран

Разселен е повсеместно и е основна цел за посетителите. Хващат го и на плувка, и на дъно според конкретните условия. Е, не е толкова силен като дивия си събрат, но не се дава лесно, особено ако е поотрасъл.

Преобладаващо се ловят риби по около килограм-два, но има и някои специализирани водоеми, където се подвизават и трофейни екземпляри. За софиянци

възможност да хванат риба от 10кг и нагоре

има на платеното езеро при Долни Богров. Някои частни водоеми предлагат американски пъстърви, други залагат на амури, трети на канални сомчета. Има и такива, на които всеки може да потърси своята риба.

Ако няма трофеи, то с уклей, каракуда или бабушка забавленията са сигурни. Нали целта все пак е да се хване нещо във времето на "сухия режим", продължаващ месец и половина.


КоментариИзбрани сайтове водоеми

Най-актуални страници водоеми

  • Ремонтират язовири във Врачанско