Суши рецепта

 - Суши рецепта

Необходими продукти:
- за ориза: ориз "Нишики" /на око/, 3 суп.л. оризов оцет, 6 чаени лъж. захар;
- за 2 бр. "Хосо маке" /руло със сьомга/: 100 гр. филе от сьомга, 1/2 краставица, 1 кора "Нори";
- Уасаби и соев сос за гарниране

Начин на приготвяне:
1. Оризът се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл. вода. Поелият цялата течност ориз се оттегля от огъня и се овкусява със захарта и оцета, докато е топъл. Оставя се да се охлади;
2. Краставицата се обелва и се нарязва на ивици, като вътрешната част се отстранява;
3. Кората "Нори" се поставя върху рогозка и се покрива ориз. Слагат се ивички краставица  и ивици от сьомгата и се завива на руло с помощта на рогозката.
4. Краищата на кората се намазват с вода и рулата се нарязват на парчета "Хосо маке" с помощта на намокрен нож.
Сушито се гарнира с уасаби и соев сос.
Статия от Ася Иванова, в. Телеграф
Снимка: Интернет
Добър апетит!


 - Суши


Избрани сайтове помощта

Най-актуални страници помощта

  • Курсове по 3D Studio Max Design - моделиране и визуализация 3D Studio Max Design

  • Екскурзия в Египет - приключения в земята на Фараоните 2019 повече » ...

  • Валери Божинов: Благодарен съм на Ботев за отношението към мен