
Необходими продукти:
1 кг филе от риба
1 глава кромид лук
2 филии хляб
1/2 ч.ч. прясно мляко
2-3 яйца
3-4 с.л. галета
магданоз
млян черен пипер
брашно
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
- Рибата се сварява в леко подсолена вода.
- Пасира се и се омесва със ситно нарязания лук, хляба /предварително накиснат в прясно мляко и изстискан добре/, едното яйце и подправките.
- От получената смес се оформят средно големи кюфтета, потапят се последователно в брашно, след което в разбитите яйца, накрая в галета.
Така оформените кюфтета се пържат в сгорещената мазнина.
Подходяща гарнитура към ястието са пресни зеленчукови салати, задушени или пържени картофки или картофено пюре.
Добър апетит!
Избрани сайтове Рибени
+ Печена скумрийка във фолио + Ципура на фурна + Бяла риба в сол + Пълнен шаран в тесто + Пълнен шаран + Панирани миди + Сьомга със сини сливи + Риба на пара с моркови + Риба с къри и бяло вино + Бяла риба със зеленчуци на фурна + Пастет от риба тон + Шаран по селски - рецепта + Редена зеленчукова салата със скариди + Никулденска пита + Сьомгова пъстърва чистена и печена + Шишчета от хек + Рибник + Предястие от мариновани рибки + Запеканка от бяла риба с картофи + Рибен кебап + Шаран на черно + Кефал по гръцки + Риба с пикантен сос + Суши + Салата от риба с маруля + Риба на тиган + Оризова салата със скариди + Варена пъстърва с кисели краставички + Рибна консерва + Пикантна рибена супа + Млечна салата с пушена риба + Хапки с риба тон + Джинджифилова риба + Пълнен толстолоб в тесто + Филе от риба + Задушена риба с ядки + Шаран в тесто + Студена пица с пушена сьомга + Салата от калмари със зелен чили винегред + Рибен кебап с филе от морска риба + Салата с риба тон и маргаритки + Рецепта за Никулден + Салата с авокадо и скариди + Паеля с морски дарове + Рибени кюфтета