Мечка е убила куче в смолянския квартал *Чилингирска махала*

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Мечка е убила куче в смолянския квартал *Чилингирска махала*

Смолян. Мечка е убила куче в смолянския квартал „Чилингирска махала”, съобщи за радио „Фокус” – Смолян Минчо Разев, живеещ в квартала свидетел на инцидента. Случката се разиграла в ранните часове на събота.

Мечката влязла в махалата, най-вероятно привлечени от отрупаните с плод овощни дръвчета. За кратко време обаче тя била заобиколена от десетки домашни и бездомни кучета, които са опитали да прогонят горския бозайник с лай. При схватката едно от кучетата било убито.
Разев обясни, че видял мечката докато бяга през градините на хората. Тя притеснява жителите на крайните квартали „Средок” и „Чилингирска махала” още от пролетта. Заради честите слизания на животното в дворовете на хората, жителите подадоха жалба и молба за съдействие в община Смолян. Досега освен повредени плодни дръвчета, има и няколко съборени пчелни кошери. Местните жители са убедени, че с началото на зимния сезон мечката може да нападне и някои от оборите с домашни животни, защото до един месец всичко по градините ще бъде събрано.
Хората припомниха, че миналата година в началото на месец юни мечка уби и изяде куче в района на миньорските блокове.
Здравко БЕШЕНДЖИЕВ
Агенция Фокус
Снимка: Ловно-рибарско дружество -Девин
Избрани сайтове Мечка