Как да действаме, ако намерим сухоземна костенурка бебе?

КАК ДА ДЕЙСТВАМЕ, АКО НАМЕРИМ СУХОЗЕМНА КОСТЕНУРКА БЕБЕ?

Ако намерите малкото в населено място- град или оживено село, при всички случаи това местообитание е опасно за нея. Отделно, има региони, в които, по принцип, сухоземните костенурки не са характерен вид. Ето защо, най-добре е преди да пристъпите към каквито и да е действия да се обадите на екипа на Спасителния център или РИОСВ, на територията на която се намирате. Сухоземните костенурки са защитен вид и не бива да се отглеждат като домашни любимци. Тяхното място е дивата природа!
В случаите, когато не можете да върнете малкото на родителите му или в естествената му среда, свържете се с екипа на Спасителния център на посочените по-долу телефони, съответното поделение на РИОСВ или лесничейството за района, в който се намирате, а междувременно:
1. Приберете малкото на тихо и спокойно място в картонена кутия, предварително постлана с вестници, стари парцали или трева и с достатъчно възможност за достъп на въздух.
2. Ако е птица, още неоперена (в пухово оперение) или гола, поставете в кутията малка бутилка с гореща вода, но увита в парче плат, така че малкото да няма пряк допир с нея и да се изгори. Така ще имитирате топлината на майчиното тяло. Сменяйте бутилката периодично, като внимавате да не затисне малкото.

Избрани сайтове малкото

Най-актуални страници малкото

  • Германия - Романтичният път (автобус) повече » ...

  • Село стана рай за изборни туристи

  • Тайнственият Лаос и Виетнам - новото лице на Индокитай 23.11.2019г. повече » ...