« назад


Горски ушати сови и чухали

Тези птици обитават населените места – градове и села. Обикновено прекарват деня скрити сред листата на дърветата в някой стар парк. Малките напускат гнездото още преди да могат да летят и се разхождат по съседните клони. Родителите им ги намират по пронизителните звуци, които издават, и им носят храна. Много често малките любопитковци “тупват” на земята при някой по-силен порив на вятъра или просто не успяват да запазят равновесие докато шляпат по клоните. На земята, обаче, ги чакат много опасности - кучета, котки, други птици и хищници. Често хората смятат, че птиците могат да вдигнат детето си с крака и да го качат на дървото. Това, обаче, е невъзможно.
Ако се случи да намерите бебе горска ушата сова или чухал, качете го на висок клон до мястото, където сте го намерили, и изчакайте малко, за да видите дали няма пак да тупне на земята. Родителите, със сигурност, са наблизо, а те най-добре биха се погрижили за своето малко.



Избрани сайтове Горски

Нови интернет страници Горски

  • Топ Експрес 2000 Милениум Кладенец горски 180121

  • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти