ЌќўЌ» √–јЅЋ»¬» ѕ“»÷» (—ќ¬»)

ЌќўЌ» √–јЅЋ»¬» ѕ“»÷» (—ќ¬»)

¬ определен етап от живота си пухените бебета сови напускат гнездото и започват да изследват света още преди да могат да лет€т. “ози факт им навлича сериозни непри€тности, защото ги излага на опасности, с които те не могат да се справ€т сами и на които често стават жертва. ўъкайки по клоните в търсене на интересни нови приключени€, те често падат на зем€та. ѕротивно на очаквани€та на хората, обаче, родителите не могат да вземат малкото и да го вдигнат.  раката им са снабдени с много остри нокти за хващане на храната, така че, ако го правеха, биха наранили малкото. ¬место това, преданите родители продължават да хран€т палавите си деца и на зем€та. ћалките издават звуци, с които посочват местонахождението си на родителите.
јко намерите бебе сова паднало на зем€та, най-добре го качете на н€кой по-висок клон и родителите ще продължат да си го гледат. –азбира се, когато става въпрос за н€кой оживен район в парка, където много хора разхождат кучетата си, опасността да падне пак малкото и да бъде атакувано от кучетата е реална. ¬секи случай е сам за себе си и следва да се решава отделно. јко, обаче, човек прецени, че на м€стото, където е, има гол€ма веро€тност т€ да не оцелее, тогава може да бъде взета.
јко се налага да нахраните совичката в домашни услови€, използвайте само сурово пилешко месо, нар€зано на малки парченца, натопени във вода. »зб€гвайте да давате вода отделно със спринцовка, защото рискувате да влезе в трахе€та на птицата, чийто отвор е отдолу в устната кухина. јко птицата отказва да €де самосто€телно, месото се пъха с пинсета в устата. јко се налага да прекара н€какво време при вас, докато € изпратите към —пасителни€ център за диви животни, сложете € в кашонче с дупки за въздух, на тихо и спокойно м€сто. Ќека вижда възможно най-малко домашната обстановка. Ќе € гушкайте и мачкайте, защото така € стресирате, а птиците могат и да умрат от стреса. ¬еднага се свържете със —пасителни€ център за диви животни, за да получите указани€ как да стане транспортирането.

»збрани сайтове могат

Ќай-актуални страници могат

  • »станбул между ≈вропа и ќриента (от —офи€ и ѕловдив) - 3 нощувки повече ї ...

  • »станбул между ≈вропа и ќриента (от ѕлевен, ¬.“ърново и √аброво) - 3 нощувки повече ї ...

  • »станбул между ≈вропа и ќриента (от ѕлевен, ¬.“ърново и √аброво) - 2 нощувки с нощен преход повече ї ...