« назад


НОЩНИ ГРАБЛИВИ ПТИЦИ (СОВИ)

В определен етап от живота си пухените бебета сови напускат гнездото и започват да изследват света още преди да могат да летят. Този факт им навлича сериозни неприятности, защото ги излага на опасности, с които те не могат да се справят сами и на които често стават жертва. Щъкайки по клоните в търсене на интересни нови приключения, те често падат на земята. Противно на очакванията на хората, обаче, родителите не могат да вземат малкото и да го вдигнат. Краката им са снабдени с много остри нокти за хващане на храната, така че, ако го правеха, биха наранили малкото. Вместо това, преданите родители продължават да хранят палавите си деца и на земята. Малките издават звуци, с които посочват местонахождението си на родителите.
Ако намерите бебе сова паднало на земята, най-добре го качете на някой по-висок клон и родителите ще продължат да си го гледат. Разбира се, когато става въпрос за някой оживен район в парка, където много хора разхождат кучетата си, опасността да падне пак малкото и да бъде атакувано от кучетата е реална. Всеки случай е сам за себе си и следва да се решава отделно. Ако, обаче, човек прецени, че на мястото, където е, има голяма вероятност тя да не оцелее, тогава може да бъде взета.
Ако се налага да нахраните совичката в домашни условия, използвайте само сурово пилешко месо, нарязано на малки парченца, натопени във вода. Избягвайте да давате вода отделно със спринцовка, защото рискувате да влезе в трахеята на птицата, чийто отвор е отдолу в устната кухина. Ако птицата отказва да яде самостоятелно, месото се пъха с пинсета в устата. Ако се налага да прекара някакво време при вас, докато я изпратите към Спасителния център за диви животни, сложете я в кашонче с дупки за въздух, на тихо и спокойно място. Нека вижда възможно най-малко домашната обстановка. Не я гушкайте и мачкайте, защото така я стресирате, а птиците могат и да умрат от стреса. Веднага се свържете със Спасителния център за диви животни, за да получите указания как да стане транспортирането.Избрани сайтове НОЩНИ

Най-актуални страници НОЩНИ

 • Детски лагери ИндиГО в чужбина- Олимпиос, Гърция Детски лагер ИндиГО Олимпиос, Гърция

 • Международен детски лагер "Индиго Понтика" Международен младежки клуб "Индиго Понтика"

 • Училищата под постоянно полицейско наблюдение

 • Най-нови обяви

 • Онлайн магазин за еротично и секси бельо. Луксозно д
  Онлайн магазин за еротично и секси бельо. Оригинални модели с марково дамско бе

 • Детективска агенция ШЕРЛОК - ДЕНОНОЩНО!
  ДЕТЕКТИВСКА АГЕНЦИЯ "ШЕРЛОК" ПРЕДЛАГА ДЕНОНОЩНИ ДЕТЕКТИВСКИ УСЛУГИ НА ТЕРИТОРИЯТ

 • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти