Рибарите тръгват в атака

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Рибарите тръгват в атака

Рибарите тръгват в атака. Забраната изтече, на 11 юни се открива новият сезон.

МЛАДЕН МАРКОВ
markov@abv.bg

Твърде дълъг се оказа тазгодишният "сух режим" за рибарите. След първоначално обявения 45-дневен срок от риболовната агенция наложиха удължаване на забраната с 10 дни /потвърдено с министерска заповед/ заради необичайно хладното време през май и забавеното изхвърляне на половите продукти от рибите. Така началото на сезона се отложи.

Всичко това вече е минало, на 11 юни бреговете на реки и язовири ще осъмнат с цяла артилерия от риболовни прътове, с палаткови биваци, шатри, автомобили, каравани и пъстър свят от рибари. Най-нетърпеливите от няколко дни са заели перспективни позиции в трепетно очакване на заветния ден. Всички са амбицирани да открият сезона по най- добрия начин, с богат улов и много емоции, понеже българинът вярва на поговорката "денят се познава от сутринта".
Какъвто е стартът на сезона- така ще върви риболовът през цялата година. Ще има доволни, ще има и разочаровани от улова, както е било всяка година.
Не бива обаче да се тръгва с голяма кошница, нищо че оптимизмът преобладава- нали рибите сега са спокойни, вече са приключили с родителската си мисия и би трябвало да са изгладнели. Но да не забравяме капризите на времето, което през целия май и началото на юни се люшкаше в крайности- на нас това може и да не ни влияе особено, но за водните обитатели тези природни аномалии са много противопоказни.
Все пак най-важното е, че рибарите тръгват в атака, след мъчително дългото чакане. Дори сега живарниците да не се напълнят, времето все някога ще се успокои, а рибата неминуемо ще тръгне. Лято иде.
Избрани сайтове сезона

Най-актуални страници сезона

  • Ботев (Враца) взе бивш национал на България

  • Екскурзия в Египет - приключения в земята на Фараоните 26.10.2019; 23.11.2019г. повече » ...

  • Почивки в Турция Почивки в ТУРЦИЯ