Риболов: Ловят се *платики тупалки* на Чепинци

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Ловят се *платики тупалки* на Чепинци

Рибарите с нетърпение броят дните до началото на новия риболовен сезон, който се открива на 1 юни след 45- дневен "сух режим". Всъщност ограничението не беше тотално и за всички онези, приемащи риболова като начин на живот, имаше утешителни варианти. Софиянци насочиха вниманието си към околните баластриери, а мнозина изживяха приятни изненади по тези недолюбвани водоеми.

МЛАДЕН МАРКОВ
markov2009@abv.bg

Чепинци винаги е сред желаните дестинации заради присъствието на някои трофейни хищници. Още в ранна пролет от там извадиха 11,5 - килограмова щука.
Като хит в улова през тази пролет се приемат обаче платиките. Те не са много там, но пък си заслужават- измежду по- многобройните бабушки, уклеи или неголеми костурчета, ще налети и някоя единична "тупалка", но пък с впечатляващи габарити- около или даже над килограм.
Захранва ли се по правилата, търси ли се рибата в придънния слой, където е царството на платиката, нищо чудно да се удари джакпотът с някоя от тях. Капацитети от "постоянното присъствие" на водоема твърдят, че именно сега е времето на такива удари по Чепинци - рибата е хвърлила хайвера и вече показва нарастващ апетит, поддавайки се лесно на ароматизираните изкушения, предлагани от рибарите. И добавят, че на близката баластриера Челопечене платиките са повече, но преобладават такива до длан, докато тук хванеш ли нещо, ще е от сой.
По цялата северна брегова ивица, откъм дигата, има куп удобни места за плувкаджийски риболов и лесен достъп за коли. Отсрещните брегове също се посещават от въдичари, но там присъствието на автомобили е ограничено заради строителни работи.
Избрани сайтове Чепинци