Любопитно: Вълци човекоядци бродят в Русия

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Вълци човекоядци бродят в Русия

Вълци човекоядци бродят в Русия, вече са регистрирани немалко случаи на нахапани от хищниците хора.

Неимоверно разрасналата се популация от вълци в Русия вече създава проблеми. В много области на страната пропищяха от безчинствата им. Обект на посегателства обикновено стават домашните животни. Зверовете не подбират жертвите си- налитат и на беззащитните кучета, но не пропускат да се облажат с някоя коза, овца или дори с крава.
Регистрирани са обаче и няколко инцидента, при които пострадаха хора. Последният екшън се разиграл в руската република Хакасия. Вълк нахълтал във ферма в село Джирим посред бял ден, но с общи усилия бил прогонен, без да се стигне до инциденти. Хората тъкмо се успокоили, когато след известно време звярът се върнал още по-агресивен и нагъл. Тогава вече налетял на възрастен човек насред селото, повалил го на земята и го нахапал. Събралите се местни ловци успели да застрелят вълка, а пострадалият своевременно бил откаран в болница, където му оказали първа помощ.
Властите всячески се опитват да стимулират ловците, във всяка област има определена премия за отстрелян вълк, но този лов е труден и малцина се ангажират с преследването на свирепите хищници.
в. Уикенд, 1-7 май 2010, брой 18 /338/, Година VIII
Избрани сайтове Русия