« назад


Рибни идейки... - Задушена риба с  ядки

Продукти за 4 порции:
4 филета от бяла риба пъстърва, 2 връзки нарязан магданоз, 2 връзки нарязан пресен лук, 2 скилидки чесън, нарязани на ситно, 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1 ч.л. настъргана лимонова кора, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, 1/2 ч.ч. белен шамфъстък, едро нарязан.

Приготвяне:
Смесват се магданозът, лукът, чесънът, джинджифилът, зехтинът и лимоновият сок. С тази ароматна смес се обтрива рибата и се посолява. Оставя се да постои 5-10 минути.
През това време от алуминиево фолио се изрязват 4 кръга, достатъчно големи, за да увият рибата. Филетата се поставят в центъра на кръговете, поръсват се с ядките и се затварят, като фолиото се завива в краищата. Готовите пакетчета се слагат на скара или в тавичка и се пекат 15 минути в загрята фурна на 180 градуса С.
Добър апетит!


Избрани сайтове Задушена

+ Рибен кебап + Шишчета от хек + Млечна салата с пушена риба + Пълнен толстолоб в тесто + Кефал по гръцки + Риба с къри и бяло вино + Филе от риба + Шаран в тесто + Варена пъстърва с кисели краставички + Рибник + Никулденска пита + Шаран на черно + Пълнен шаран + Риба на пара с моркови + Джинджифилова риба + Салата от риба с маруля + Предястие от мариновани рибки + Рибна консерва + Запеканка от бяла риба с картофи + Риба с пикантен сос + Салата с риба тон и маргаритки + Сьомга със сини сливи + Панирани миди + Пълнен шаран в тесто + Рецепта за Никулден + Риба на тиган + Оризова салата със скариди + Печена скумрийка във фолио + Задушена риба с ядки + Пастет от риба тон + Рибени кюфтета + Суши + Ципура на фурна + Салата с авокадо и скариди + Пикантна рибена супа + Салата от калмари със зелен чили винегред + Редена зеленчукова салата със скариди + Паеля с морски дарове + Шаран по селски - рецепта + Бяла риба в сол + Хапки с риба тон + Студена пица с пушена сьомга + Рибен кебап с филе от морска риба + Бяла риба със зеленчуци на фурна + Сьомгова пъстърва чистена и печена
All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти