Задушена риба с ядки

Рибни идейки... - Задушена риба с  ядки

Продукти за 4 порции:
4 филета от бяла риба пъстърва, 2 връзки нарязан магданоз, 2 връзки нарязан пресен лук, 2 скилидки чесън, нарязани на ситно, 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1 ч.л. настъргана лимонова кора, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, 1/2 ч.ч. белен шамфъстък, едро нарязан.

Приготвяне:
Смесват се магданозът, лукът, чесънът, джинджифилът, зехтинът и лимоновият сок. С тази ароматна смес се обтрива рибата и се посолява. Оставя се да постои 5-10 минути.
През това време от алуминиево фолио се изрязват 4 кръга, достатъчно големи, за да увият рибата. Филетата се поставят в центъра на кръговете, поръсват се с ядките и се затварят, като фолиото се завива в краищата. Готовите пакетчета се слагат на скара или в тавичка и се пекат 15 минути в загрята фурна на 180 градуса С.
Добър апетит!




Избрани сайтове нарязан

Най-актуални страници нарязан

  • Плодова торта Зодия дева

  • Ягодов чийзкейк Зодия близнаци

  • Спадат престъпленията против собствеността във Врачанско