Отказват достъп на куче-гей в ресторант в Австралия

Отказват достъп на куче-гей в ресторант

Отказват достъп на куче-гей в ресторант в Австралия

Австралийски ресторант отказал достъп на сляп човек, понеже сервитьорът си помислил, че придружаващото го куче е гей. Заради това сервитьорът по-късно трябвало да поднесе извинения и да заплати компенсация на засегнатия.
На Ян Джоли му било отказано да влезе заедно с кучето си Нъдж в ресторанта "Thai Spice" в Аделаида миналия май поради възражение на член на персонала, пише The Sunday Mail, цитиран от АФП.
Собственикът на заведението разказва, че недоразумението е възникнало между дамата, придружавала слепия човек и сервитьор, който разбрал от жената, че иска да вкара куче-гей в ресторанта. Трибуналът за равни възможности на Южна Австралия постановил ресторантът да заплати на Джоли 1400 щатски долара и да му представи писмено извинение за дискриминация срещу него на основание увреждане.
Заведението, което има надпис, че кучета-водачи са добре дошли, отказва коментар по случая. Ищецът обаче заявява, че е доволен от резултата.
DarikNews.bg
снимка
www.sxc.hu 

Тавани, най-модерни, най-желани, най-предпочитани. Опънати тавани 3D опънати tavani CLIPSO! Simply incredible! Когато можем да вкараме небето у дома, в офиса, ресторанта, хотела... Клипсо tavani, най-предпочитаният избор!  повече » www.clipso.bg