Конфискувана шунка без документи за произход

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Ветеринари конфискуваха 120 кг шунка за сандвичи

Ветеринари конфискуваха 120 кг шунка за сандвичи в София

Ветеринарни инспектори конфискуваха при проверка в София около 120 кг шунка за сандвичи без документи за произход и етикети на български език, съобщиха от пресцентъра на Националната ветеринарномедицинска служба.
Шунката е била превозвана с лек автомобил в района на ж. к. "Студентски град" и е била предназначена за заведения за бързо хранене. Иззетата продукция е изпратена за унищожаване в екарисаж, се посочва в съобщението.
От 8 до 16 април инспекторите са проверили 139 обекта за бързо хранене в столицата. Съставени са 24 акта за констатирани административни нарушения и са връчени две предписания за отстраняване на нередности.
Сред най-често констатираните нарушения са смесено съхранение на несъвместими групи храни от животински произход, неспазване на температурния режим на съхранение на продуктите, нарушения в процедурите по програмите за самоконтрол, неизвършване на дезинфекция на яйца преди топлинна обработка.
За транспортиране на храни от животински произход без необходимите документи се предвижда санкция между 100 и 300 лв., а за останалите нарушения ще бъдат наложени глоби до 300 лв., се посочва в съобщението.
DarikNews.bg
© снимка: sxc.hu
Избрани сайтове произход