Заек се натрови със салата

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Заек се натрови със салата

Ветеринарите едва го спасиха.
Никой не контролира колко нитрати ядем.
Ива Димитрова, в.Уикенд, 3-9 април 2010

Домашното зайче на семейство Радеви от Добрич се отрови с лист прясна салата, жалва се пред репортер на вестника самата госпожа Радева.
Преди няколко дни домашният любимец изведнъж станал неадекватен. "Беше отпуснат, трепереше целият, едва мърдаше. Мислехме, че ще умре", разказа жената. Семейството грабнало зайо и го отвело при ветеринар. Докторът установил, че температурата на животинчето е доста по-ниска от нормалната. С две инжекции и бутилки топла вода животинката се съживила. След още няколко инжекции и обстойни изследвания ветеринарният лекар заключил, че домашният любимец е натровен с храна. "Единственото различно от обичайната храна, което му дадохме, беше лист прясна салата. Смятайте какво ядем", обобщи г-жа Радева и допълни, че с парите, които семейството изхарчило за прегледи, инжекции и лекарства, може да си купи още един заек.
Пресните марули са горчиви, доматите са като гума, краставиците нямат никакъв вкус. Същото се отнася за тиквичките и патладжана, обобщиха добричлии, които въпреки това купуваха пресни зеленчуци от кооперативния пазар. Заради празниците, оправдаха се те.
Без контрол
Само преди три дни седмици от страниците на "Телеграф" д-р инж. Лазарина Герова- собственик на Лаборатория за екологичен контрол на хранителните продукти- алармира, че у нас не се контролират нито нитратите в почвата, нито тези в храните.
"За съжаление, когато започнаха преговорите за присъединяването ни към ЕС, очевидно е имало много силен корпоративен натиснк върху нашите институции и особено към Министерството на здравеопазването. Затова в процеса на преговорите под прикритието, че се изравняваме с европейските стандарти, правителството тогава отмени всички тези безопасни нива и въведоха европейските максимално допустими граници, които са твърде високи", заяви д-р Герова.
статия от в. Телеграф, 2 април 2010г.
Избрани сайтове салата

Най-актуални страници салата

  • Истанбул между Европа и Ориента (от Плевен, В.Търново и Габрово) - 3 нощувки повече » ...

  • Истанбул между Европа и Ориента (от София и Пловдив) - 3 нощувки повече » ...

  • Истанбул между Европа и Ориента (от Плевен, В.Търново и Габрово) - 2 нощувки с нощен преход повече » ...